Ердоган: Исламот е јасен, имајте најмалку 3 деца

Loading...

Претседателот на Турција Реџеп Таип Ердоган ги повика Турците да имаат повеќе деца.Во обраќањето на една свадба, Ердоган истакна пред младенците:
„Исламот е јасен: Улогата на жената е во мајчинството. Едно или две деца не се доволно. Имајте најмалку 3 деца, а подобро 4 или 5 деца“.
Ердоган додаде дека феминистките не можат да го разберат тоа затоа што феминистките го одбиваат концептот на мајчинството.
Ердоган, кој самиот има 4 деца, додаде дека младата популација на Турција значи витална нација и економски раст.
Според него, промоторите на контрацепцијата се национални предавници кои со години го поткопувале наталитетот на Турците.
Ердоган додаде и промоторите на абортусот се предавници, затоа што работат против демографскиот раст на Турција, нагласувајќи дека е од витално значење младите да имаат повеќе деца.Во обраќањето на една свадба, Ердоган истакна пред младенците:
„Исламот е јасен: Улогата на жената е во мајчинството. Едно или две де

loading...
Loading...