Еве кој е најпродаваниот автомобил во Европа за оваа година

Loading...

Во првите осум месеци од 2014 година, Дачиа го собори рекордот во поглед на продажба во ЕУ и достигна 35 проценти од вкупната продажба на возила од компанијата Рено,која е во нивна сопственост, пренесува француски Трибин. Од почетокот на годинава, заклучно со август, во земјите на ЕУ, продадени се 247 942 авотмобили од марката Дачиа.
Ваков резултат постигнат е благодарение на поволната цена на моделите Логан и Сандеро, кои чинат помалку од 8000 евра.
Ниската цена, едноставната употреба, економичноста како и правилните механички својства на автомобилите Дачиа , е тоа што ги привлекува европските купувачи, заклучува Трибин.  Од почетокот на годинава, заклучно со август, во земјите на ЕУ, продадени се 247 942 авотмобили од марката Дачиа.
Ваков резултат постигнат

loading...
Loading...