Еве зошто сите ваши поранешни партнери, биле приближно со иста висина

Loading...

По ДНА анализа на повеќе од 13,000 парови, научниците откриле како паровите во врските делат ид исти гени кои ја оредуваат висината.Вашите поранешни девојки имаат многу повеќе заеднички работи од бојата на косата. Повеќето од нив, имено се со слична висина како и вас, покажува новото истражување спроведено во Единбург.
По ДНА анализите на повеќе од 13,000 парови, научниците откриле као паровите во долгите врски делат и исти гени кои ја одредуваат висината.
Причина за тоа е, објаснува Дејвид Гивенс, што во повеќето врски, преовладува правилото кое означува и исто однесување. Паровите, имено, бараат особи кои им се слични порди стравот од различност. Многу работи кои означуваат големи разлики, може да значат опасност за нивната врска, па така и големата разлика во висината.
Мажите, иско како и жените, во главно бараат сродна душа која е приближно слична во висината како и нив. Но, секако постојат и исклучоци и не е невообичаено кога мажот е и 20 цм повисок од жената.Вашите поранешни девојки имаат многу повеќе заеднички работи од бојата на косата. Повеќето од нив, имено се со слична висина како и вас, покажува н

loading...
Loading...