Фармер убил 49 жени и нивното месо го продавал за јадење

Loading...

Издавачот во меѓувреме им се извинил на семејствата на жртвите што воопшто се вплеткал во оваа работа, а се уште  се истражува како книгата која е напишана на 144 страници е прокриумчарена од затворот.Канадската јавност успеала да ја запре продажбата на контроверзната книга која ја потпишал Роберт Пиктон (68), некогашен мултимилионер кој во моментот отслужува 25-годишна казна затвор поради убиство на 26 жени.
Пиктон во 2007 година е обвинет дека убил 26 жени( во 20 случаи пресудата не е изречена), но се верува дека ниту тоа не е конечна бројка бидејќи во текот на судењето во неговата ќелија, на полицаец на тајна задача му се пофалил дека усмртил 49 жени.
– Си ископав сопствен гроб, бидејќи бев неуреден, рекол Пиктон, додавајќи: Сакав да убијам уште една и да заокружам. Требаше да бидат точно 50.
Книгата на Пиктон на 29 јануари 2016 ја објавил издавачот од „Колорадо аутскиртс прес“, а книгата се појавила во онлајн-продажба на Амазон за цена од 20 долари.
Издавачот во меѓувреме им се извинил на семејствата на жртвите што воопшто се вплеткал во оваа работа, а се уште  се истражува како книгата која е напишана на 144 страници е прокриумчарена од затворот.
Колку што и е познато на јавноста, во оваа книга може да се пронајдат транскрипти од разговори со полицијата, односно да се прочитат тврдењата на Пиктон дека е невин.
Тој и денес тврди дека се му е подметнато, и дека е жртвено јагне, иако на неговата фарма за свињи се пронајдени ДНК траги од дури 33 исчезнати жени.Канадската јавност успеала да ја запре продажбата на контроверзната книга која ја потпишал Роберт Пиктон (68), некогашен мултимилионер кој во момен

loading...
Loading...