Фаворитите сигурни: Комплетирано 13-то коло од кугларската лига

Изминатиов викенд се одиграа сите натпревари од четиринаесеттото коло од македонската кугларска лига, каде во 3 од 4 натправари победи извојуваат гостинските екипи.Во првиот натпревар, кој што се одигра во петокот, екипата на “Работнички” на гостински терен ја совлада екипата на “18 Август Адинг” со вкупен резултат 1:7, и вкупен резултат по соборени дрва 3089 наспроти 3297. На овој натпревар со својата игра се истакнаа исрачите на “Работнички” Тодор Манев со 584 и Б. Митиќ со 580 соборени дрва.
Екипата на “Империјал Тобако” на домашен терен изгуби убедливо од шампионот “Макпетрол” со резултат 0:8 и вкупен резултат по соборени дрва 3099 наспроти 3364. На овој натпревар со својата игра се истакнаа играчите на “Макпетрол” Виктор Николовски со 586 и Александар Соколовски со 583 соборени дрва. Со максимални 0:8 заврши и натпреварот помеѓу екипите на “Македонија” и “ГТЦ”, каде вкупниот резултат на соборени дрва изнесуваше 2189:3166.
Честа на домашните екипи во 13-то коло ја осбрани екипата на “Вардар 2014” која ја победи екипата на “Хераклеа” со резултат 6:2 и вкупен резултат на соборени дрва 3567: 3173.
На овој натпревар тандемот Влакевски-Димитровски ја продолжија серијата на фантастични партии, каде Влакевски постигна резултат од 682, додека Димитровски од 650 соборени дрва. Кај тимот
на “Хераклеа” со својата игра се истакна Цане Поповски со 561 соборени дрва. Со овие резултати и победите на фаворитите немаме промени во позициите во табелата, во исчекување на последното коло.Во првиот натпревар, кој што се одигра во петокот, екипата на “Работнички” на гостински терен ја совлада екипата на “18 Август Адинг” со вкупен рез

Пронајдете не на следниве мрежи: