Финска во шок: Незапамтено злосторство во скандинавската земја

Loading...

Еден полицаец во Финска е убиен, а друг се здобил со тешки повреди од автоматско оружје, откако врз нив отворил оган еден 73-годишен маж што потоа се самоубил.Полицијата во Вихти, се верозападно од Хелсинки се упатила синоќа на еден позафрлен имот, каде претходно биле пријавени истрели. Врз неколкумината полицајци бил отворен оган во моментот кога се приближиле до куќата.

Вооружениот маж на крај извршил самоубиство, соопшти полицијата, пренесува АП
Финскиот претседател  Саули Нинисто рекол дека Финска е вознемирена. Во Финска од 1917 на должност  биле убиени 130 полицајци, а последен пат тоа се случило во 2007 година.Полицијата во Вихти, се верозападно од Хелсинки се упатила синоќа на еден позафрлен имот, каде претходно биле пријавени истрели. Врз неколкумината

loading...