Фламбирање на храна: Како да го изведете без грешка!

Важно   е се добро да испланирате!Кога се работи за фламбирање, веднаш замислуваме  јадење во пламен, што и  е најголемиот впечаток. Но, повикуваме на внимателност како и  темелна подготовка, за се да испадне како што  сакаме.
Краткото фламбирање му  дава посебен вкус на јадењето, па оваа техника  секако треба да се совлада. Само што  треба да знаете?
Јадењата се фламбираат со  што помалку течност, за пијалакот да не се разреди. Исто така пијалакот кој  се користи  за оваа цел треба да содржи најмалку 50% алкохол, за ефикасно да се запали.
Важен е изборот и  видот на пијалакот, бидејќи  според мирисот и вкусот треба да биде  соодветно на јадењето. Погледнете ги  советите за успешно фламбирање на овој шармантен Французин

Кога се работи за фламбирање, веднаш замислуваме  јадење во пламен, што и  е најголемиот впечаток. Но, повикуваме на внимателност како и&

Пронајдете не на следниве мрежи: