ФОТО: АРМ активно работи и помага на терен

Неуморно на извршување на поставените задачи, припадниците на АРМ од рано наутро, согласно направениот план во тактичкиот оперативен центар, ги расчистуваат наносите од подрумите и дворовите, испумпуваат вода од подрумите, вршат дезинфекција онаму каде се створени услови за тоа, додека нивните колеги од воената полиција овозможуваат непречено движење на механизацијата во местата кои беа зафатени од саботното катастрофално невреме.И колегите од КФОР несебично и заеднички со другите ги извршуваат задачите во расчистување на наносите од улиците.

Во текот на денот тие ќе бидат посетени од началникот на штаб на КФОР бригаден генерал Патриција Алстон.

И колегите од КФОР несебично и заеднички со другите ги извршуваат задачите во расчистување на наносите од улиците.

Пронајдете не на следниве мрежи: