Фото: Бебе старо само 34 дена почина од глад!

Сериозно ненахрането и изморено бебето Сахар Дофда било старо само 34 дена кога родителите ја однеле во болница во источна Гута во Сирија.
 Толку било слабо што дури ниту плачот не се слушал, а мајката плачела во близина. Дишењето за Сахар било доста тешко, а имала само 1,9 килограми. И нејзината мајка била прилично ненахранета, па немала ниту млеко да го надои бебето и му ја обезбеди неопходната храна.
Ова е само една од трагичните приказни од источна Гута.
За жал, бебето починало наредниот ден. Родителите ја однеле во блискиот град Кафр Батна за да ја погребаат.
Гута е под воена опсада, така што стигнување на било каква помош е доста тешко. Официјалните лица велат дека има над стотина вакви деца.
 

Толку било слабо што дури ниту плачот не се слушал, а мајката плачела во близина. Дишењето за Сахар било доста тешко, а имала само 1,9 килограми. И

Пронајдете не на следниве мрежи: