ФОТО: Експлозија на два автомобили-бомби во Малме

Шведската полиција денеска соопшти дека два автомобила-бомби експлодирале во третиот по големина шведски град Малме.Експлозиите се случија во мултиетнички кварт, каде што живеат имигранти од Ирак, Косово, Босна и Херцеговина и Либан.
„Во експлозиите никој не е повреден“ – изјави портпаролката на полицијата, Линда Плејм.
Сѐ уште никој не е уапсен поради инцидентот.
Во последните месеци во Малме се случија повеќе експлозии.Експлозиите се случија во мултиетнички кварт, каде што живеат имигранти од Ирак, Косово, Босна и Херцеговина и Либан.
„Во експлозиите

Пронајдете не на следниве мрежи: