Фото: Ова е адвокатката, што преку Фотошоп стана „пријателка“ со Обама, Клинтон, Клуни…

Loading...

Eдна адвокатка од Лос Анџелес очигледно мислеше дека може да го привлече вниманието на клиентите, правејќи да изгледа како добра пријателка со славните ѕвезди, како што се: Џорџ Клуни, Обама, Клинтон, Џејми Фокс, д-р Фил итн. Проблемот е што сите слики се во Фотошоп, па затоа сега Државната адвокатска комора планира да ја суспендира од работа. Свитлана Сангари, со користење на Фотошоп, прикачи голем број на слики на нејзината веб-страница, заедно со нејзините славни пријатели. Сепак, мора да се признае дека завршила одлична работа со програмата.

Адвокатската комора во САД ги оцени сликите за лажни и ја осуди адвокатката за измамничко рекламирање, бидејќи јасно се гледа дека сликите се направени за да привлечат клиенти.
Моментално, таа се соочува со 6-месечна суспензија од вршење на секакви адвокатски услуги.Свитлана Сангари, со користење на Фотошоп, прикачи голем број на слики на нејзината веб-страница, заедно со нејзините славни пријатели. Сепак, мора

loading...
Loading...