ФОТО: Овој автомобил 40 години бил заборавен во шума – Погледнете како изгледа сега!

Loading...

Пред 40 години, моторот на еден форд се расипал, а фордот до денес останал на истото место каде што стоел тогаш.Кога на истокот на Финска таткото на еден корисник на социјалната мрежа Редит, Делетрез, на кој му се расипал автомобилот марка Форд Англиа, не можел да направи ништо друго освен да го остави таму каде што се расипал.
Тој сега одлучил, после толку години, да се врати во шумата и да го пронајде она што го оставил.
А неговиот син сето тоа го забележал со фотоапарат и набрзо фотографиите се нашле на социјалните мрежи.

Делетрез објаснил дека моторот на овој автомобил се расипал бидејќи водата за ладење на моторот во него замрзнала со што здробила се околу себе во моторот. Температурите во тој дел од Финска можат да бидат и до -20 степени.Кога на истокот на Финска таткото на еден корисник на социјалната мрежа Редит, Делетрез, на кој му се расипал автомобилот марка Форд Англиа, не мож

loading...
Loading...