Фото+Видео: Ја убиле жирафата за да ги нахранат лавовите

Loading...

Надлежните во Зоолошката градина во Копенхаген одлучиле да ја убијат 18 месечната жирафа Мариус и со нејзиното месо да ги нахранат лавовите, мечките и останатите животни во Зоолошката.Надлежните во Зоолошката градина во Копенхаген одлучиле да ја убијат 18 месечната жирафа Мариус и со нејзиното месо да ги нахранат лавовите, мечките и останатите животни во Зоолошката.

Здравата машка жирафа била убиена во глава, поради тоа што е родена по парење на две жирафи кои биле во крвно сродство.

Ваквиот чин бил спротивен на европските регулативи, па убиството на Мариус наиде на остри реакции и критики кај луѓето, но и кај Зоолошките градини во Шведска и Британија кои биле подготвени да му обезбедат дом на Мариус.

Видео: Македонија24Надлежните во Зоолошката градина во Копенхаген одлучиле да ја убијат 18 месечната жирафа Мариус и со нејзиното месо да

loading...
Loading...