French75 коктел со шампањ!!!

Овој познат Шампањ коктел прв пат бил поуслужен во бар во New York. Коктелот French75 името го добил по ефектот кој го имал кај луѓето кои го пиеле, а го споредиле со чувството на бомбардирање со силен француски топ. Американците го нарекуваат “75 Коктел”.Потребни состојки: се џин, ликер од портокал, сок од лимон и шампањ
2/3 џин.
1/3 Сок од лимон
1 лажичка шеќер
Коктелот се припрема: Така што во мелен мраз се додаваат сите состојки освен шампањското кое се додава на крајот Се украсува со парче кора од портокал.
 Потребни состојки: се џин, ликер од портокал, сок од лимон и шампањ
2/3 џин.

Пронајдете не на следниве мрежи: