Фросина Ременски доследна до ветувањето на Заев од хигиеничар до министер, ЖИВИ ЛУЃЕ ЌЕ ЈАДЕМЕ

Loading...

Фросина Ременски доследно се придржува на ветувањата дадени од Зоран Заев уште во декември 2010 до партиското членство дека дека доколку сакаат да бидат власт ќе влезат тимски од “хигиеничар” до “министер” во секој ресор во државата.
 Фросина Ременски доследно се придржува на ветувањата дадени од Зоран Заев уште во декември 2010 до партиското членство дека дека доколку сакаат да бидат власт ќе влезат тимски од “хигиеничар” до “министер” во секој ресор во државата. 
Со нејзина одлука  44 хигиеничари од Прифатниот центар за мигранти во Гевгелија останаа без работа. Tоа се 44 семејства повеќето oд ромска националност кои егзистираа од нивниот ангажман како хигиеничари повеќе од 6 месеци изминатиот период во Прифатниот центар за мигранти. Техничката министерка го чекала моментот да се започне со исплата на хигиеничарите преку министерството и веднаш потпишала договори со сосема други лица односно  наместо досега ангажираните хигиеничари од сега ангажира заслужни активисти- членови на СДСМ.
Ова е доволен доказ за однесувањето на функционерите на СДСМ во време кога извршуваат министерски функции на техничко ниво. Може да се претпостави само како би се однесувале да се реална власт во државата. Незаконско разрешување на директори, непочитување на судски одлуки, преместувања и отпуштања се секојдневие во министерството за труд и социјална политика. Тоа е концептот кој Заев го најави пред пет години на кастрење на администрацијата кое ќе значи, како што кажа, “отворање на работни места за нивните луѓе”.

Фросина Ременски доследно се придржува на ветувањата дадени од Зоран Заев уште во декември 2010 до партиското членство дека дека доколку сакаат да

loading...
Loading...