ГЕНИЈАЛЕН ТРИК: Зеде компир и ја премачка скарата. Резултатот е неверојатен!

Loading...

Сигурно ќе се сложите со тоа дека храната има многу подобар вкус кога ќе се подготви на скара.Единствен недостаток при подготвувањето на храната на ваков начин е тој што некои намирници се лепат за површината на решетките, што нималку не е згодна околност.
На пример, често се случува сочен стек да се залепи за врелиот метал, а одвојувањето на месото од решетката знае да зададе доста маки. Уште полоша е ситуацијата кога тоа ќе се случи со плескавиците и кога тие ќе почнат да се распаѓаат при обидот да се поместат или свртат.
За среќа, постои идеално решение за овој проблем. Сѐ што треба да сторите е да направите решетката да биде нелеплива и во тоа може да ви помогне компирот.

Загрејте ја скарата, подговете сиров компир, т.е. една половина од компиорт и набодете ја на вилушка. Кога скарата ќе се вжешти, премачкајте ги решетките со компирот.
Ќе слушнете пријатен звук при спојувањето на компирот со врелата решетка и во таа прилика ќе дојде до испуштање на скроб од компирот, кој е заслужен за создавање на нелеплив слој на решетката.
Најдоброто од сето ова е што решението е едноставно за примена и потполно е природно. Пробајте и уверете се сами!
Единствен недостаток при подготвувањето на храната на ваков начин е тој што некои намирници се лепат за површината на решетките, што нималку не е з

loading...
Loading...