Германија се подготвува за зимска бура

Жителите на Германија се подготвуваат за зимската бура, што според прогнозите, ќе почне од западниот дел на земјата со обилни врнежни на снег и дожд, проследени со силни ветрови.Голем број од училиштата во Германија се затворени поради очекувањето на зимската бура.
Германските власти ги предупредија граѓаните, особено во западниот и северниот дел на земјата, да не излегуваат од нивните домови, доколку е тоа можно.
Поради бурата голем број возови се движат со намалена брзина, а исто така се регистрирани и бројни сообраќајни несреќи поради лизгавите патишта.Голем број од училиштата во Германија се затворени поради очекувањето на зимската бура.
Германските власти ги предупредија граѓаните, особе

Пронајдете не на следниве мрежи: