Ги собори рекордите во носење кригли: Пренесе дури 27 истовремено!

Loading...

Задачата за Оливер Струмпфел не била воопшто едноставна….Тој го сруши светскиот рекорд во носење кригли. Енергичниот маж пренесе дури 27 кригли истовремено, па тага го подобри претходниот резултат за една кригла кој исто тој го поставил. 
Задачата му била да оди 40 метри со толкав терет во рацете, што не е едноставно со оглед на тоа што една кригла тежи 2, 3 килограми. 
-На фестивалот на пивото во Абенсберг работам веќе 17 години, па имам голем тренинг. Но, за да го соборам овој рекор, добар дел од зимата го поминав во теретана- изјавил тој. 

 
Тој го сруши светскиот рекорд во носење кригли. Енергичниот маж пренесе дури 27 кригли истовремено, па тага го подобри претходниот резултат за една

loading...
Loading...