Гласал за независност на Шкотска: Енди Мареј доби СМРТНА ЗАКАНА

Тенисерот Енди Мареј јавно ја поддржа независноста на Шкотска и поради тоа се најде на удар на британската јавност, а поединци на социјалната мрежа му се заканија дури и со смрт. Шкотите на денешниот референдум одлучуваат дали ќе се одделат од Велика Британија, а Мареј својот глас го даде за независност. 
Тоа и не ечудно со оглед на тоа дека Енди е роден во Данблејн. Но, тоа предизвика бес кај поедени Британци, кои сметаат дека тенисерот ги предал.

Во таквата ситуација Мареј на социјалната мрежа се соочи и со смрти закани. 
„Ти посакувам да бидеш убиен во Данблејн ти бедна анти-британска, лицемерна пи*ко. Животот од сега ќе ти биде мизерен“ – му порача Hary S на Твитер.

Полицијата веднаш ресгирала и спорниот Твитер профил е веднаш суспендиран.
„Луѓето кои така шират омраза, би требало да се срамат од своите зли, одвратни и невкусни коментари“, рече претставникот на Шкотска Jarda Bernard Higins.
„Ја следиме социјалната мрежа, и ќе реагираме против секој кој ќе направи некаков прекршок“, додава тој.Шкотите на денешниот референдум одлучуваат дали ќе се одделат од Велика Британија, а Мареј својот глас го даде за н

Пронајдете не на следниве мрежи: