ГЛУПАВИ ПРИЧИНИ поради кои ставаме КРАЈ на врската

Loading...

Едно неодамнешно истражување покажало дека недостатокот на сон влијае на изразување на емоциите во врската, но тоа не е единственото нешто што може да ви jа наруши љубовната идила. Еве шест глупави нешта кои во голема мера можат да влијаат на нечиј љубовен однос:Еве шест глупави нешта кои во голема мера можат да влијаат на нечиј љубовен однос:
1. ТежинаСпоред една анкета спроведена на 200 парови, експертите заклучиле дека мажите и жените кои се во врска, се многу посреќни доколку партнерката има помал индекс на телесна маса отколку партнерот.2. Родителите на партнеротСпоред истражувањето направено на Универзитетот за општествени истражувања во Мишиген, паровите имаат 20% поголеми шанси за раскинување доколку партнерката е во премногу добри односи со неговите родители.
3. Застој во сообраќајотГужвите во сообраќајот и стресот кој го предизвикуваат можат доста да и наштетат на вашата љубовна врска, и во тој случај ризикот за раскинување се зголемува дури за 40%.

4. Таблети за контрацепцијаОсвен што ја спречуваат бременоста, наводно го спречуваат и раскинувањето – така барем тврди едно истражување. Жените кои користеле контрацептивни таблети во моментот кога го запознале партнерот, имаат поголеми шанси да останат со него. Истражвуањата покажале дека овие жени не само површински, туку многу подетално го проценуваат партнерот.

5. Мобилен телефонУниверзитетот Ексес со своите истражувања покажал дека мобилните телефони се вистински убијци на врската, бидејќи поради нив партнерите се запоставуваат еден со друг.6. КучеУште едно интересно истражување има докажано дека дури 28 % од луѓето никогаш не би стапиле во брак со личност која има куче.Еве шест глупави нешта кои во голема мера можат да влијаат на нечиј љубовен однос:
1. ТежинаСпоред една анкета

loading...
Loading...