Го фрлам моето бебе од 10-от кат, ако може некој нека го спаси!

Лондон во шок и неверување се разбуди утрово, најголемиот пожар во историјата на градот кој досега однесе над десетици животи, од најстари па се до најмлади новороденчиња.Според пожарникарските екипи пожарот избувнал рано утово откако на третиот кат екпслодирал неисправен фрижидер и оганот се проширил со неверојатна брзина на сите 27 ката.
Соседите раскажуваат многу сведоштва утрово, тие видно потресени велат дека многу луѓе се уште има заборебо внатре во зградата, а досега 600 станари останале без покрив над главата.
Луѓето заробени мавтаат со бели крпи, со мобилни телефони или пак со факели за да го привлечат вниманието на пожарникарите кои се уште се борат со огнените јазици.
Еде сосед раскажува и дека има луѓе кои си ги фрлаат своите деца и се молат извикувајќи „Господе зачувај ги моите деца“, додека тие со скршеници по телото и модринки биле префрлани веднаш во најблиските болници. Соседот вели и дека забележал дека од 10-от кат видел како некоја жена извикува „го фрлам моето бебе ако може некој нека го спаси“, за среќа еден сосед кој се затекна доле пред зградата го зграбил бебето и го фатил живо и здраво.
Останатите сведоци велат дека повеќето заробени лица се деца кои плачат и бараат за помош качени на нивните прозорци.Според пожарникарските екипи пожарот избувнал рано утово откако на третиот кат екпслодирал неисправен фрижидер и оганот се проширил со неверојатна

Пронајдете не на следниве мрежи: