Град Скопје: Ги повикуваме од СДСМ да не ја залажуваат јавноста со невистини во врска со депонијата „Дрисла“

Loading...

Градот Скопје остро реагира на невистините изнесени на денешната прес- конференција на СДСМ во врска со изградбата на постројката за третман на отпадот на депонијата „Дрисла“.Реакција испратена од Град Скопје
Ги повикуваме од СДСМ да излезат на терен и со свои очи да се уверат дека на депонијата „Дрисла“ се во тек подготвителните работи за изградба на постројката за третирање на отпадот.
Исто така, не е точен ставот дека доцни инвестицијата на депонијата „Дрисла“ и дека инвеститорот ги пробил роковите за изградба на постројката. Нагласуваме дека рокот за изградба на постројката е 24 месеци од денот на издавањето на градежната дозвола, а градежната дозвола „Дрисла“ ја има добиено во мај, годинава.
Ги повикуваме од СДСМ да не ја залажуваат јавноста со невистини и со паушални и непроверени информации.Реакција испратена од Град Скопје
Ги повикуваме од СДСМ да излезат на терен и со свои очи да се уверат дека на депонијата

loading...