Градоначалникот на Бутел до Оливер Спасовски: Вчера не ја изврши работата за која зема плата од граѓаните

Loading...

Техничкиот министер Оливер Спасовски вчера не ја изврши работата за која зема плата од граѓаните. Спасовски вчера не успеа да спречи нарушување на јавниот ред и мир и узурпација на земјиштето на општина Бутел.Техничкиот министер Оливер Спасовски вчера не ја изврши работата за која зема плата од граѓаните. Спасовски вчера не успеа да спречи нарушување на јавниот ред и мир и узурпација на земјиштето на општина Бутел.
Полицијата имала и има капацитети да се справи и со многу посериозни ситуации, затоа бараме Спасовски да даде асистенција за ослободување на просторот кај кружниот тек во општина Бутел. Овој простор е јавен , но за жал узурпиран од страна на непознати лица кои ја срушија оградата и поставија шатори, рече Латиновски на денешната прес-конференција.На новинарско прашање дали општината планира да ја повлече одлуката за поставување крст, Латиновски кусо одговори дека одлуката ја донел општинскиот совет и според него таа е легитимна.Демонстрантите вчера попладне, по протестниот марш кој во предводеше ДУИ од Чаир до местото каде треба да се подигне крстот во Бутел, ја урнаа оградата на обележаниот простор за изградба и го покрија со земја камен-темелникот. Запалија една од палмите и најавија дека ќе кампуваат се додека не се повлече идејата за поставување на крст.Техничкиот министер Оливер Спасовски вчера не ја изврши работата за која зема плата од граѓаните. Спасовски вчера не успеа да спречи нарушува

loading...
Loading...