Груевски: Активно се гради автопатот Скопје- Штип!

Loading...

Изградбата на автопатот Скопје-Штип се одвива согласно предвидената динамика, оцени денеска лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски по увидот во градежните работи за изградба на локален пат помеѓу штипските села Врсаково, Долно Трогирци.– Автопатот е долг 47 километри, предвидено е да чини 206 милиони евра и веќе 93 отсто од трасата е пробиена, а голем дел е и асфалтирана. Во моментов се работи на повеќе клучки, изјави Груевски одговарајќи на новинарско прашање.
Тој нагласи дека автопатот се гради согласно предвидената динамика и оти ќе биде завршен навреме.
– За неговата изградба се ангажирани речиси 700 работници, а покрај овој автопат во Македонија се градат или реконструираат  три други автопати. Тоа се автопатите Охрид-Кичево, Демир Капија-Смоквица, а активно се реконструира автопатот од Смоквица до Гевгелија.Вкупно над 2.600 работници во моментов работат на изградба на автопатиштата во Македонија, рече Груевски.– Автопатот е долг 47 километри, предвидено е да чини 206 милиони евра и веќе 93 отсто од трасата е пробиена, а голем дел е и асфалтирана. Во

loading...
Loading...