ХАОС ВО ПОДГОРИЦА: Навивач влетал на теренот и нападнал еден од кошаркарите!

Невкусна сцена на теренот на „Морача“ го обележа почетокот на втората фаза во Еврокупот, бидејќи еден од навивачите на „Будучност“ влетал на паркетот и му се фрлил на кошаркар на „Банвит“, но, го излекол „подебелиот крај“, бидејќи доживеал класичен нокаут.Како што пренесуваат подгорските „Вести“ , хулиганот се затрчал на теренот и малку повеќе од двет минути пред крајот му се фрлил на Сами Мехи во текот на изведувањето на слободните фрлања, но, сигурно не го очекувал она што следувало…
Во позадина се залетал и Ерл Роуленд и просто го нокаутирал навивачот кој завршил долу на паркетот, а потоа обезбедувањето и полицијата успеале да го спречат понатамошното распламнување на инцидентот.
Прекинот на играта траел  околу 15 минути по што натпреварот бил изведен до самиот крај без исклучените Мехи и Роуленд, а „Банвит“ ги победиле „Будучност“ со 74:68Како што пренесуваат подгорските „Вести“ , хулиганот се затрчал на теренот и малку повеќе од двет минути пред крајот му се фрлил на Сам

Пронајдете не на следниве мрежи: