ХЕРОЈ: Храбриот Ведран цели три часа се борел со студената вода пред да го пронајде својот татко

Храбриот Ведран цели три часа се борел со студената вода пред да го пронајде својот таткоМалиот Ведран Велиновски од Крива Паланка е детето кое многумина денес го прогласија за херој, откако беше објавено дека цели три часа се борел со студената вода и калта пред да го спаси неговиот татко.
Тој со своите родители и помалиот брат се враќале од годишен одмор кога страшното невреме ги затекнало кај обиколницата во Скопје. За жал, во големата трагедија во саботата животите ги загубија неговата мајка Марина Велиновска и неговиот помал брат, шестгодишниот Јован.

Таткото, кој е професионален пожарникар, и храбриот Ведран по неколкучасовна борба со водената стихија успеале да ја избегнат кобната судбина.Малиот Ведран Велиновски од Крива Паланка е детето кое многумина денес го прогласија за херој, откако беше објавено дека цели три часа се борел со

Пронајдете не на следниве мрежи: