Хојт- Ји: Доколку сите ги исполнат своите обврски, не постојат никакви пречки за избори на 5-ти јуни

Loading...

 Доколку сите ги извршат своите обврски, не постојат никакви пречки за одржување на изборите во договорениот термин.САД се стратегиски партнер на Македонија. Вашингтон како пријател ги следи сите аспекти за одржување на фер и демократски избори на 5-ти јуни. Доколку сите ги извршат своите обврски, не постојат никакви пречки за одржување на изборите во договорениот термин.
Ова го изјави Брајан Хојт Ји, шефот на одделението за Европа и Евроазија во американскиот Стејт Департмент, по средбата со премиерот за спроведување на предвремените собраниски избори Емил Димитриев што се одржа во Владата на Република Македонија.САД се стратегиски партнер на Македонија. Вашингтон како пријател ги следи сите аспекти за одржување на фер и демократски избори на 5-ти јуни. Доко

loading...
Loading...