ХОРОР: Го убил потстанарот со секира и три месеци живеел покрај трупот!

Телото веќе се наоѓало во фаза на распаѓање, а се претпоставува дека трупот цело време се наоѓал на истото место. Секирата и понатаму била забиена во телото на мртвиот маж.Полицијата уапси 52-годишен Германец кој живее во Виена, поради сомневање дека со секира го убил својот 50-годишен потстанар кој е по потекло од Полска. Убиецот во виенскиот дел Мајлдинг, живеел три месеци покрај трупот!
Полицијата во понеделникот вечерта провали во станот на осомничениот и во дневната соба налета на човечкиот труп кој бил покриен со ќебе, а во останатите делови од станот било расфрлано ѓубре. Телото било во фаза на распаѓање, а се претпоставува дека трупот цело време се наоѓал на истото место. Секирата останала во телото на човекот.
Жртвата е 50-годишен сезонски работник од Полска, кој дошол во Виена да заработи пари. Неговиот идентитет е сѐ уште непознат. При апсењето, убиецот го признал убиството, но не го открил мотивот за истото. Државното обвинителство побара да се изврши обдукција на телото.
Сопственикот на станот бил тн. „меси“ – лице кое собира ѓубре во станот. Соседите постојано се жалеле на непријатна миризба, но никој не можел да поверува дека со месеци во соседството се наоѓал мртов човек.
Полицијата дозна за злосторството кога убиецот неодамна се преселил кај познаник, на кој му го признал убиството, а тој подоцна го пријавил во полиција.Полицијата уапси 52-годишен Германец кој живее во Виена, поради сомневање дека со секира го убил својот 50-годишен потстанар кој е по потекло од По

Пронајдете не на следниве мрежи: