Хороскоп: Ајварот за Девиците е ноќен кошмар, Рибите ги слушаат соседките!

Скорпија

За Скорпиите правењето зимниците е уште едно поле за натпревар со своите соседки. Никоја друга соседка не смее да направи поголема количина отколку што ќе направи Скопијата. На вкусот многу нема да внимаваат, па во ајварот најчесто ставаат модри патлиџани за да добие на количина и да и докажи на другата соседка дека направила повеќе од неа. Често кај овие домаќинки, на рафтовите од визбите ќе најдете зимница од претходните години, бидејќи била направена во големи количини и не била многу вкусна.

Стрелец
Овие домаќинки ретко прават зимници и доклку ги прашате зошто тоа не го прават, ќе добиете едночасовно објаснување во кое ќе се обидат да ве убедат дека зимницате е неисплатлива и дека подобро е да се купи од продавница. Едноставно за жените Стрелци во оваа активност нема доволно доза на авантуризам па не би сакале да го трошат своето драгоцено време за докажување на домаќинлукот.

Јарец

За Јарците зимницата е обврска и тоа секоја домаќинка треба да го направи. Околу изборот на зимница многу не се замараат. Ќе ја направат онаа која им е наједносатвна и најлесна и околу тоа многу нема да коментираат освен ако не бидат прашани. Количината ја одредуваат самите и за тоа немаат некое посебно објаснување и не се обидувајте да го добиете одговорот, бидејќи во нивната шема тешко некоја соседка може да влезе.

Пронајдете не на следниве мрежи: