Храна која ни го скратува животот

Loading...

Типичната западна исхрана богата со масти и шеќер, го скратува животот, открија британските научници. Истражување извршено  над 5.000 испитаници потврдило дека луѓето кои јадат претежно пржено и слатко, колбаси и црвено место, бел леб, путер и павлака, се изложени на два пати поголем ризик од предвремена смрт или влошување на здравјето во подоцнежната возраст. Истражувањето ги потврдуват тврдењата дека „западниот начин на исхрана” е причината  за смртта на 94 000 луѓе кои  умираат од срцеви заболувања во Велика Британија….
Повеќе на следниот ЛИНКТипичната западна исхрана богата со масти и шеќер, го скратува животот, открија британските научници. Истражување извр

loading...
Loading...