И на најдобрите може да им се случи: ГО ПРЕСОЛИВТЕ ЈАДЕЊЕТО? – Еве како да го спасите!

Се надеваме дека овие совети ќе ви помогнат…И на најискусните домаќинки може да им се случи да го пресолат јадењето. За среќа, има спас!
Се што ви е потребно за да го спасите јадењето е да додадете нешто кисело. Во зависност од јадењето можете да додадете сок од лимон, оцет или доматен сос.
Друга варијанта е во јадењето да додадете малку сода бикарбона која ќе ја апсорбира излишната сол, а нашите баби советуваат во јадењето да додадете еден цел, излупен компир, кој додека се вари јадењето ќе ја “изеде“ солта. Се надеваме дека овој совет ќе ви помогне.

И на најискусните домаќинки може да им се случи да го пресолат јадењето. За среќа, има спас!
Се што ви е потребно за да го спасите јадењето

Пронајдете не на следниве мрежи: