Илјадници полуголи девојки стојат наредени една покрај друга и имаат само еден сон…

Реџи Јејтс во еден од своите документарни емисии за „Би-Би-Си“ го посетил Сибир каде што запознал млади девојки, но и дознал на што сѐ се подготвени за да избегаат на Запад.Приказната за трнливиот пат на руските девојчиња овие денови е повторно актуелна, а за инвазијата на руски манекенки во САД од неодамна има и неколку реални шоуа.
Прво што забележува Реџи е тоа колку се овие девојки млади, но и нивниот огромен број, кои се имаат пријавено на една од аудициите.
За младите девојчиња од Сибир сонот да станат модел почнува многу рано. Иако конкуренцијата е жестока, тоа е една индустрија што им нуди какви-такви шанси за подобар живот.
Тие се наредиле како на фабричка лента полуголи сакајќи да се изборат за подобар живот и се обидуваат да им се допаднат на тие што ја одржуваат аудицијата.
Директорите за кастинг велат дека е битен карактерот, но ја премолчуваат вистината, дека нивното мото е – колку помлада, тоа подобро.Приказната за трнливиот пат на руските девојчиња овие денови е повторно актуелна, а за инвазијата на руски манекенки во САД од неодамна има и некол

Пронајдете не на следниве мрежи: