Имамот Красниќи е ослободен, но се наоѓа под истрага

Loading...

Имамот на големата џамија Шефќет Красниќи е ослободен по сослушувањето во приштинската полиција, каде е приведен по налог на Обвинителството.Косовската полиција по налог на Обвинителството, утрово го приведе Красниќи во неговата куќа, со обвинение за „поттикнување омраза, национална, верска, расна и етничка нетрпеливост“.
Медиумите пренесуваат дека при приведувањето на Красниќи бил извршен претрес во 10 објекти, од кои две невладини организации, една приватна куќа и седум соби.
Во тек е сослушување на неколку лица кои се поврзуваат со овие објекти, потврди полицијата.Косовската полиција по налог на Обвинителството, утрово го приведе Красниќи во неговата куќа, со обвинение за „поттикнување омраза, националн

loading...
Loading...