Индијка во брак со пет браќа

Loading...

Индија е позната по своите чудни обичаи, па таков е и овој пример кој е чест низ индиските села.
Рајо Верма е 21-годишна девојка која е мажена со своите пет браќа, секоја ноќ спие со различен брат, а сите спијат во една соба.
 

Рајо бракот со својот прв сопруг е во брак веќе 4 години, па потоа следел најстариот од останатите браќа па се до најмалиот кој има19 години. Таа како што и самата вели се навикнала и не фаворизира никого од нив , но и дека не знае кој е таткото на нејзиниот 18- месечен син. Имено, Рајо вели дека таа добива повеќе љубов и внимание од било која друга жена која е во брак со само еден маж.
Нејзиниот маж односно првиот сопруг Гуду вели дека се тие едно големо среќно семејство и дека тој воопшто не е љубоморен што ја дели својата жена со неговите браќа.
Можеби за целиот свет ова е бизарно и шокантно, но во селата во Индија тоа е нормална појава, оваа хинду традиција во минатото била многу распространета а денес е застапена само во руралите средини, најчесто каде машкиот пол е поброен. 
Индија е позната по своите чудни обичаи, па таков е и овој пример кој е чест низ индиските села.

loading...