Институтот „Тависток“ – организација која владее и манипулира со светот?! – II дел

Loading...

Тајни друштва го контролираат светот, а според големиот број тврдења, една такваорганизација е мистериозниот Институт „Тависток“. Во вчерашниот прв дел,прочитавте за почетоците и развојот на овој институт: Институтот „Тависток“ – организација која владее и манипулира со светот?! – I дел. Во денешниот втор дел, ќе прочитате за експериментите и проектите на „Тависток“. Експерименти
После Втората светска војна, дејствувањето од Англија се прошири и во САД. Според тврдењето на теоритичарите за завера, познатата група „Комитет 300 Тависток“, ја презема контролата над истражувачкиот Институт „Станфорд“, а преку него и над Националната образовна асоцијација.
Институтот „Тависток“ е можеби најпознатиот по стратегија на контролата на умот, со помош на наркотици. Тие стојат позади познатата програма „МК Ултра“, кога ЦИА на поединечни членови им давала ЛСД, како би го видела дејството на новата дрога. Одредени „пациенти“ во текот на експериментот починале, а владата на САД морала да плаќа оштета на нивните семејства.
„Битлси“ беа дел од нивниот проект
Публицистот и поранешниот агент на М16, д-р Џон Колмен, напиша дека неверојатен е примерот за контрола на друштвата за популарноста на групата „Битлс“, за што виновел бил Институтот „Тависток“.

„Институтот Тависток го доведе британскиот бренд во САД, во форма на социјален експеримент, со кого го испраа мозокот на голем број луѓе, а притоа тие не ни беа свесни за тоа. Битлси се клучен дел од таканаречената „Завера Водолија“. Нивната популарност не беше спонатана побуна на малдите против стариот друштвен систем, туку внимателно спремна завера, чиј цел беше контрола на луѓе, преку воведување на потполно нови зборови како: тинејџери, кул, рок и поп-музика. Битлси ја одиграа својата улога како да дресирани мајмуни и ги започнаа промените“ – пишува д-р Колмен.
Тој додава дека Институтот создал и многу други англиски рок и поп групи, но и дел од хипи- движењата. Единствената целта на Комитетот 300 беше контрола на масата луѓе. Експерименти
После Втората светска војна, дејствувањето од Англија се прошири и во САД. Според тврдењето на теоритичарите

loading...
Loading...