Intel со два таблети за основните школи

Loading...

Започнувајќи од iPad, се повеќе и повеќе таблети се користат на работните места, вклучувајќи ги и училниците. Книгите и тетратките веќе се минато, а иднината содржи интерактивни содржини кои помагаат при процесот на учење…За таа цел, Intel се реши да најави два таблети од новата серија Intel Education Tablets. Помалиот таблет, воедно и поефтиниот, поседува 7 инчен екран, Intel Atom процесор кој работи на 1,2GHz, како и 1GB RAM. Просторот за складирање на податоци е 8 гигабајти, постојат звучници и вграден микрофон, како и времетраење на батеријата од 8 часа.
Повеќе на GSM.mkЗа таа цел, Intel се реши да најави два таблети од новата серија Intel Education Tablets. Помалиот таблет, воедно и поефтиниот, поседува 7 инчен ек

loading...
Loading...