Интересни факти за сексот за кои не сте чуле

Несекојдневни статистики и факти за сексот, љубовта, бакнувањето..1. Дали сте знаеле дека глувците водат љубов 20 пати на ден?
2. Сексот е најбезбедниот и најдобриот начин да се релаксирате, ефектот на опуштеност е доста јак и ефективен, нормално ако не сте направиле глупост 
3. Секој 5-ти веб портал е со порнографска соджина.
4. Во однос на биохемијата, сексот има ист ефект на организмот како да сте изеле премногу чоколадо.
5. Брадата расте побрзо на оние мажи кои имаат редовен сексуален живот.
6. Машките љиљаци имаат највисок рејтинг за хомосексуалност помеѓу цицачите.
7. Формикофилија претставува фетиш кој вовлекува уживање во присуството на мали инсекти на гениталиите.
8. Итифалофобија е страв од гледање и помислување на пениси во ерекција.
9. Постојат мажи во Гуам чија што работа е да патуваат низ земјата и да спијат со девици, на кои им плаќаат за привилегијата дека токму ним им ја даваат својата прва сексуална врска
10. Во Хонг Конг, жените чии што мажи ќе ги изневерат, имаат законско право да ги убијат своите мажи, но им е дозволено да ги користат само рацете.
11. Во Индија е поевтино да платиш проститутка, отколку да купиш кондом.
12. Сексот согорува 360 калории по саат.
13. Жените кои што читаат романтични новели водат љубов два пати повеќе од оние кои што не читаат.
14. Просечна личност троши 2 недели од неговиот живот бакнувајки.
15. Еден бренд на кондоми е добиен по фараонот Рамсис, кој имал повеќе од 160 деца.
16. Во просек, мажите мислат на секс секои 7 секунди.
17. Жената која што го држи рекордот во број на деца, има родено 69 деца.
18. Најмладите родители во светот се 8 – годишна мајка и 9 – годишен татко кои што живееле во Кина во 1910 година.
19. 25% од жените сметаат дека парите ги прават мажите посекси.
20. Луѓето, делфините и бонобос мајмуните се единствените врсти кои што водат љубов од задоволство.
21. Дневно 120 милиони луѓе водат љубов.
22. Оргазамот на свињите трае 30 минути.
23. Во Индонезија, оние кои ќе бидат фатени како мастурбираат ќе се соочат со казна – отсекување на главата.
24. 85% од мажите кои што починале од срце за време на водење љубов, ги мамеле своите жени.
25. Истражувањата покажуваат дека обувките и стопалата се најголемиот фетиш во западниот свет.
26. 1 минута бакнување согорува 26 калории
27. Само 17% од жените доживуваат оргазам за време на сексот.1. Дали сте знаеле дека глувците водат љубов 20 пати на ден?
2. Сексот е најбезбедниот и најдобриот начин да се релаксирате, ефектот на опу

Пронајдете не на следниве мрежи: