Историска средба на претседателот на Јужна Кореја и сестрата на Ким Џонг- ун

Loading...

Историска средба на претседателот на Јужна Кореја и сестрата на Ким Џонг- ун  Историски состанок се одржа за време на Олимпијадата во Пјонгчанг. Јужнокорејскиот претседател разговараше со сестрата на својот севернокорејски колега – Ким Џонг-ун, Ким Јо-Џонг.
Ким му ја пренесе на претседателот на Јужна Кореја поканата од нејзиниот брат да ја посети Северна Кореја. 
Историски состанок се одржа за време на Олимпијадата во Пјонгчанг. Јужнокорејскиот претседател разговараше со сестрата на својот севернокорејски ко

loading...
Loading...