Италијанската полиција заплени 11 милиони евра од организирана група рекетари

Loading...

Италијанската полиција разби организирана криминална група осомничена за изнудување рекет, при што заплени 11 милиони евра и уапси 37 лица, меѓу кои и двајца полицајци.Рекетарите напаѓале бизнисмени и само од еден сопственик на луксузен ресторан во Рим изнудиле 180.000 евра, пред тој да побара помош од полицијата. Полицајците во групата се осомничени дека користеле информации од полициските компјутерски системи за да ги изберат своите жртви.
Групата, која потекнува од Сицилија, била врзана со семејството Ринцивиљо, а имала мрежа и во Германија, тврди италијанското обвинителство.Рекетарите напаѓале бизнисмени и само од еден сопственик на луксузен ресторан во Рим изнудиле 180.000 евра, пред тој да побара помош од полиц

loading...