Италијански рибар уловил речно чудовиште!

Loading...

Италијанскиот рибар Дино Ферари уловил сом со огромна величина! Огромната риба пливала по реката По, а кога ќе видите колкава ќе се зачудите!Сомот кој Ферари го уловил имал скоро три метри, а тежел 127 килограми. Покрај тоа што е вистински речен ѕвер, сомот кој го уловиле е веројатно и светски рекордер по величина.
Можеби  имало и поголеми сомови, но овој Дино го уловил само со помош на стап и јадица.

Само замислете како можел да се почуствува некој кому нозете ќе му ги зачеша бркот на оваа риба, а потоа ќе ја здогледа сенката во водата.
Ако ништо друго, од овој улов може да се направи сосема фин оброк. За поголема свадба.
Сомот кој Ферари го уловил имал скоро три метри, а тежел 127 килограми. Покрај тоа што е вистински речен ѕвер, сомот кој го уловиле е веројатно и с

loading...
Loading...