Избегнувајте ги по секоја цена: Седум состојки во геловите за туширање кои предизвикуваат рак

Loading...

Секогаш треба да ја читате содржината на гелот за туширање. Мора да знаете што користите и да бидете сигурни дека тој производ не е штетен. Никогаш не треба да одбирате производи само поради добрата реклама, добрата амбалажа или добриот мирис.Погледнете кои 7 канцерогени состојки ги има во геловите за туширање:
Парабени (butilparaben, propilparaben, metilparaben, etilparaben)
 
Парабенот се користи како конзерванс, за кој се верува дека е опасен по нашето здравје, бидејќи ја нарушува хормоналната рамнотежа, го зголемува ризикот за појавување карцином на дојка, карцином на кожа и делува на простатата.
Прочитајте го целиот текст на линкотПогледнете кои 7 канцерогени состојки ги има во геловите за туширање:
Парабени (butilparaben, propilparaben, metilparaben, etilpa

loading...
Loading...