Изнесени првите жртви од Обреновац!

Во поплавата во Обреновац настадале 14 луѓе од кои половина се удавиле. Во тек е изнесувањето на настраданите луѓе и животни во овој град.Претседателот на Скупштина на Белград, Никола Никодијевиќ најавил дека во Обреновац следи асанција на теренот, односно дезинфекција и дератизација, изнесувањето на изгниените животни и припрема за нормален живот, а до тогаш не е безбедно ниеден жител да се врати во Обреновац, бидејќи водата многу споро се повлекува. Претседателот на Скупштина на Белград, Никола Никодијевиќ најавил дека во Обреновац следи асанција на теренот, односно дезинфекција и дератизација,

Пронајдете не на следниве мрежи: