Ја погледнал бистата во очи и паднал од страв!

Еден дански музеј дошол до интересна идеја – да наполни статуа со вода…Еден дански музеј, дошол до идеја да ја наполни оваа статуа со вода, па кога некој заинтересиран посетител ќе пријде да ја види подобро, водата ќе почне да тече низ очите. Доволно за пристоен кошмар.
Но, ова дело има одредена симболика: на плочката под статуата пишува: „Опасност: не гледајте во очи.“ но, човечката љубопитност нема граници.
Погледнете:Еден дански музеј, дошол до идеја да ја наполни оваа статуа со вода, па кога некој заинтересиран посетител ќе пријде да ја види подобро, водата ќе

Пронајдете не на следниве мрежи: