Јапонија се подготвува за нуклеарна катастрофа

Јапонската влада одлучи да го засили против ракетниот систем , како би се заштитиле од ракетите и опасноста, која ја претставува Северна Кореја.Два американски системи ќе бидат воведени до 2023 година, со цел да ја заштити целата територија на Јапонија од воздушен напад.
Владата одлучила да додаде нов слој на заштита, за да ја одбранат својата земја.
-Мораме од темел да ја зголемиме нашата одбрана од балистички ракети, за да ја заштитиме земјата во секој момент- се наведува во соопштението.
 Јапонската влада навела дека развојот на севернокорејскиота нуклеарна и балистичка приграма  претставува ново ниво на закана за целата земја, а за која светот не е свесен 
Ракетите кои оваа година ги испали Северна Кореја ги активираше системите за безбедност на Јапонија, додека пашале во јапонското море.Два американски системи ќе бидат воведени до 2023 година, со цел да ја заштити целата територија на Јапонија од воздушен напад.
Владата одл

Пронајдете не на следниве мрежи: