ЈАС СУМ ТОЈ УБИЕЦ- Ова и го рекол Миличев на српската полиција

Loading...

„Јас сум убиецот“, им рекол возачот на „кантрименот“ кој на 25 јули го усмртил Лука Јовановиќ на полицајците од  Полициската управа за Град Белград кои  на Аеродромот „Никола Тесла“  имале задача да го потврдат официјално неговиот идентитет, и продолжил: „Но на слобода има многу полоши убијци од мене“.Марко Миличев кој е осомничен дека предизвикал сообраќајна нестреќа на Бранковиот мост во која загинал Лука Јовановиќ, при неговото екстрадирање во Србија од Кина иронично се претставил перд белградските полицајци, со зборовите „јас сум тој убиец“.
„Јас сум тој убиец“, рекол и ги збунил полицајците од Полицискта управа за Град Белград кои на Аеродромот „Никола Тесла“ имале задача да го потврдат официјално неговиот идентитет.
Возачот на „кантрименот“ кој на 25 јули го усмртил Лука Јовановиќ продолжил со ироничен настап: „Но на слобода шетаат полоши убијци од мене“.
 Миличев го изговорил тоа видно потиштен, а таков бил откако во Пекинг го превзеле тројца припадници на српската полиција – двајца припадници на Противтерористичката единица и еден оперативец на Белградската канцеларија на Интерпол. Тројцата полицајци не разговарале со него, а тој за време  на летот од Пекинг преку Москва до Белград молчел потиштен со наведната глава.
 Во авионот, при проверка на идентитетот и за време на спроведувањето во белградскиот Окружен затвор, Миличев грчевито ја држел кесата со валканата облека, што било се што земал од Кина каде во градот Шенжан бил уапсен на 29 август, кога со пријателот тргнал на прошетка.  Марко Миличев кој е осомничен дека предизвикал сообраќајна нестреќа на Бранковиот мост во која загинал Лука Јовановиќ, при неговото екстрадирање во

loading...
Loading...