Каде им е упорноста? – Посвоиле тројца браќа и ги вратиле по два дена!

Loading...

Пар од Загреб посвои три момчиња, но само по два дена ги вратиле во домот бидејќи биле „премногу активни и разиграни“ за нив.Парот веќе подолго време се има обидувано да добие деца и кога виделе дека не можат, се одлучиле да посвојат. Еден социјален работник ги известил дека имаат тројца браќа (од две, четири и шест години), кои се подготвени за посвојување.
Брачниот пар ја прифатил идејата без размислување. Тие претходно ги посетувале децата во домот, се дружеле со нив, дури и ги притискале надлежните да побрзаат со постапката.

Конечно сѐ било подготвено и децата се преселиле во новиот дом во саботата. Но, во понеделникот биле вратени во домот!
Според изјавите на парот, децата наводно биле премногу активни и не можеле да бидат доведени во ред. Ова најмногу ја исцрпувало мајката, која плачела и тврдела дека не може да се справи со децата и дека ќе заврши во болница.Парот веќе подолго време се има обидувано да добие деца и кога виделе дека не можат, се одлучиле да посвојат. Еден социјален работник ги известил д

loading...
Loading...