Како да направите совршена паста

Паста во кој било облик е едно од јадењата од кои никогаш не ни е доста. Готвачот Марио Батали открива колку време е потребно за таа да биде совршено зготвена.Овој мајстор на италијанската кујна од Њујорк вели дека за тестенините потребно е да се готват минута помалку од времето кое е пропишано на пакувањето, со што се постигнува пастата да има совршена текстура.
Потоа потребно е да ја исцедите и да додадете сос, со кој би требало заедно да се готват уште околу 40 секунди.
Не треба никако само да фрла сос на нив, туку секако најпрво треба да се готват заедно.
 
 Овој мајстор на италијанската кујна од Њујорк вели дека за тестенините потребно е да се готват минута помалку од времето кое е пропишано на пакувањ

Пронајдете не на следниве мрежи: