КАКО ДА НЕМА КРАЈ: Продолжува борбата со поплавите на Балканот

Loading...

Продолжува борбата со поплавите на Балканот. Најкритично е на северозападот од Хрватска. Благодарение на брзата интервенција, избегната е катастрофа во Меѓумурје. Во Сисак се очекуваат два водни брана од Купа и од Сава, уште е опасно во Карловац.
„Имаме доволно работна рака, но ни недостасуваат вреќи со песок. Ќе ја ставиме ситуацијата под контрола во текот на денов“, рече Тихомир Посавец, градоначалник на Старо Прачно.
Кладово во Србија е отсечено, прогласена е вонредна состојба и евакуирани се 20-тина луѓе. Надојдената вода носеше мостови и отвораше дупки во земјата.Благодарение на брзата интервенција, избегната е катастрофа во Меѓумурје. Во Сисак се очекуваат два водни брана од Купа и од Сава, уште е опасно во

loading...
Loading...