Како да се ослободите од тремата?

Loading...

Еве мал трик кој ќе ве ослободи од тремата кога ве очекува важен разговор или настан и нервозата преовладува во вас. Од важен состанок, интервју, презентација, предавање ве делат само 5 минути. Започнете на глас да зборувате за настанот како веќе да се случил и поминал подобро од совршено. Зборувајте како сте биле најдобри, како аплаузот бил огромен или како сте го добиле покачувањето кое сте го сакале.
Според психологот Кајли Сиз говорот е “визуелен стероид”. Додека зборувате како се супер и успешно поминало, вашиот мозок ги прима тие информации и се опушта, потврдувајќи дека нема причина за стрес.
Кога говорите на глас, вие на некој начин му пречите на мозок и на неговите сензори кои реагираат на моменталната состојба. Па токму затоа овој трик функционира. Пробајте го овој едноставен и корисен трик, следниот пат кога ќе се најдете во тие ужасни пет минути.
извор:lady.mkЕве мал трик кој ќе ве ослободи од тремата кога ве очекува важен разговор или настан и нервозата преовладува во вас. О

loading...
Loading...