Овие 4 зборчиња ќе ве спасат од отказ!

Loading...

Сигурно не се тие кои најпрвин ви паднаа на памет!По две години истражување на службените мејлови, пораките и повиците кои ги добивале и правеле вработените во големите ИТ компании, истражувачите успеале да ги идентификуваат клучните зборови кои постојано се појавуваат кај оние вработени кои успешно им одолеваат на отказите.
Овие клучни зборови сигурно не сте ги очекувале но тоа се – бејзбол, фудбал, кафе и ручек.
Посебно интересно е тоа што овие вработени воопшто не биле најпродуктивни.
Нивните напори не допринеле скоро ништо на компанијата и не може да се каже дека од нив имала многу корист.
Тоа би значело и дека социјалниот аспект подеднакво е важен како и продуктивноста.
Некогаш не е доволно само да дојдете на работа и да го направите своето. Мора и да им се допаднете на луѓето!По две години истражување на службените мејлови, пораките и повиците кои ги добивале и правеле вработените во големите ИТ компании, истражувачите у

loading...
Loading...